Skip to main content

Avlshanner

Våre avlshanner har alle bevist sin dugelighet i langdistanseløp. De er velavlede gjennom flere generasjoner og har særskilte kvaliteter som gjør dem verdt å avle videre på. Hannhundene jeg benytter meg av, er blant de beste i verden og samtlige har bevist at de er superflinke ved å gå til mål år etter år til topp plasseringer i verdens lengste hundeløp, dvs. i Finnmarksløpet, i Femundløpet og i Iditarod i Alaska.

Benjamin

Født 2015

Sønn av Millie og Dodge fra Mitch Seavey. Millie gikk som lederhund for Inger-Marie den første gangen hun vant Finnmarksløpet. Dodge kommer fra legendariske Mitch Seavey og han har gått Finnmarksløpet og Iditarod til mål. Benjamin er tryggheten selv. Han er en stor og kraftig hannhund, ca 30 kilo tung. Han har gått flere Finnmarksløp til mål og 2 Iditarod til mål. Han er verdens snilleste og deiligste kosebamse. Alle barn elsker ham og han elsker dem. Benjamin kan like gjerne trekke barn på snowracer, som å krysse mållinja i Iditarod. Han er happy så lenge han får være en del av flokken. Benjamin avler nydelige, rolige og tillitsfulle valper. Født mars -15.

Lupus

Født 2015

Sønn av Is og Dodge. Is er datter av Øre og Dodge er importert fra Mitch Seavey i Alaska. Lupus har gått flere Finnmarksløp og han har gått 2 Iditarod til mål. Han er en stor hannhund på ca 30 kilo. Lupus er rolig, tillitsfull og trygg på seg selv. Han er 100% «på jobb» når han blir bedt om det, men han er verdens roligste og snilleste hjemme i hundegården. En hund av klasse. Lupus er født i mai -15. Lupus avler valper egnet både for konkurranse og for familiebruk, helt avhengig av tispen man kombinerer ham med.

Moses

Født 2016

Sønn av Ellevill og Baloo. Født 20.5.15. Ellevill er etter Cruella og Øre, mens Baloo er etter Drea og Øre. Moses er en liten hannhund med den råeste motoren. Moses har det alltid travelt og kan være litt kvass med sidemannen om det jobbes for dårlig i linene. Han går som oftest til mål og klarer å porsjonere seg ut. Moses avler ivrige og energiske og veldig artige valper i alle kombinasjoner og er derfor mest brukt i konkurranseavl.

Spot

Født 2017

Er sønn av Dolly og Blåmann. Han er broren til Sofus, Inger-Maries hovedlederhund. Spot er den mest ekstreme trekkhunden på kennelen. Han er sterk i kropp og hode, jobber intenst med pinnstram bakline. Spot har en god del jaktlyst. Det behøves i konkurransehunder, men det er ikke heldig med jaktlyst i familie-huskyer. Derfor benyttes Spot kun i avl av konkurransehunder.

Ulrik

Født 2019

Er sønn av Jazz og Dodge fra Mitch Seavey. Mor Jazz er datter av Cindy (Ronny Frydenlund) og Moll, som er halvt Siberian Husky. Ulrik går meget godt foran. Han er kjempeflink til å finne igjen gjenføykede spor og jobber alt han kan for å dra med seg resten av gjengen på rett vei. Han er en svært rolig hund med en sjeldent behagelig vesen. Glad i både voksne og barn. Ulrik er aldri kranglete med andre hunder. Han avler valper med god ulvelignende pels, godt gemytt og som er velegnet for familier.

Lurer du på noe?

Ta kontakt om du lurer på noe om Alaska Husky. Jeg hjelper deg gjerne!