Skip to main content

Avlstisper av beste avstamning

Våre tisper som blir parret er ikke «bare avlstisper». De lever et et helt normalt liv med omtrent like mye trening og får være med på turer i skog og fjell akkurat som de andre hundene. Tispene har maks 4 valpekull i sin levetid og aldri mer enn enn ett kull per år. De må nå en viss alder før de blir parret og tisper som er eldre enn 7 år blir aldri brukt i avl.

Tisper som bærer valper nyter godt av ekstra komfort i siste del av drektigheten og når valpene er små. Da bor tispene i vår luksuriøse «fødeavdeling», som ligger i fjøset der kyrne ble melket i gamledager. Nå nyter valpemammaer og små, myke valper fred og ro «på føden». De har «oppredde senger» med rene laken som seg hør og bør for nybakte mødre. Her er det svalt om sommeren og lunt og varmt om vinteren og veldig renslig. Det siste kommer særlig valpene tilgode.

Som gjest hos oss vil du alltid møte hunder som er glade, fornøyde, veltrente og rolige. Hundenes ve og vel er det viktigste for Inger-Marie og alle som jobber på gården. Hundene er en del av ”familien”. Gjennom vårt arbeid ønsker vi å dele vår respekt, ydmykhet og kjærlighet til de fantastiske firbeinte med alle som kommer hit til oss.

Våre avlstisper

Vinter og vår 2023:

Gjøa

Født 2020

Gjøa er ei lita snerten snelle fra Thomas Wærner. Hun er etter Shelby og Børge, som er Barks bror. Børge er sønn av Kelly og Robert Sørlies Mikkel. Gjøas mor Shelby er etter Gamla og K2. Slik at Gjøa er av aller beste langdistanse avstamning. Gjøa selv er en trivelig og dyktig liten tispe. Hun er ung og er så langt ikke benyttet i avl. I vinter har hun gått to 20 mils løp til mål. Gjøa er kosete, snill, rolig og lydig. Hun har lange dekkhår, men ikke så kraftig underull. Har en stor apetitt og gode poter.

Djupa

Født 2020

Djupa er datter av Pia og Benjamin. Pia er datter av Gamle-Pia, Gamle-Millies søster.  Benjamin er sønn av gamle-Millie og Dodge. Djupa er en smekker, langbent tispe med hodet på rett plass. Hun er av aller beste avl. Dette er en tispe som er stø i hodet, men har også mye tæl. Hun er middels godt pelset og er en liten-middels stor tispe.

Gunda

Født 2021

Gunda er datter av Kos-kos og Moses. Hun er av den ærlige typen, som virkelig legger seg i selen og gjør sitt aller beste. Gunda leverer utrolig godt til å være så ung. Valpekull ventes sommeren 2023.

Ut

Født 2021

Ut er datter av Hope og Mons. Hun er en «polar» tispe med mye iver og energi. Hun har tjukk pels og god appetitt. Ut er alltid like glad for tur og er en robust tispe.

Due

Født 2021

Due er datter av Blondie og Ulrik. Blondie er datter av Hope og Heinz, mens Ulrik er etter Jazz og Dodge. Due er en klassisk bygget tispe med svært gode proporsjoner. Hun er kjærlig, rolig og en tispe som du alltid kan stole på. Due venter valper i slutten av januar 2023.

Lurer du på noe?

Ta kontakt om du lurer på noe om Alaska Husky. Jeg hjelper deg gjerne!