Skip to main content

Avlstisper av beste avstamning

Våre tisper som blir parret er ikke «bare avlstisper». De lever et et helt normalt liv med omtrent like mye trening og får være med på turer i skog og fjell akkurat som de andre hundene. Tispene har maks 4 valpekull i sin levetid og aldri mer enn enn ett kull per år. De må nå en viss alder før de blir parret og tisper som er eldre enn 7 år blir aldri brukt i avl.

Tisper som bærer valper nyter godt av ekstra komfort i siste del av drektigheten og når valpene er små. Da bor tispene i vår luksuriøse «fødeavdeling», som ligger i fjøset der kyrne ble melket i gamledager. Nå nyter valpemammaer og små, myke valper fred og ro «på føden». De har «oppredde senger» med rene laken som seg hør og bør for nybakte mødre. Her er det svalt om sommeren og lunt og varmt om vinteren og veldig renslig. Det siste kommer særlig valpene tilgode.

Som gjest hos oss vil du alltid møte hunder som er glade, fornøyde, veltrente og rolige. Hundenes ve og vel er det viktigste for Inger-Marie og alle som jobber på gården. Hundene er en del av ”familien”. Gjennom vårt arbeid ønsker vi å dele vår respekt, ydmykhet og kjærlighet til de fantastiske firbeinte med alle som kommer hit til oss.

Våre avlstisper

Vinter og vår 2023:

Gjøa

Født 2020

Gjøa er ei lita snerten snelle fra Thomas Wærner. Hun er etter Shelby og Børge, som er Barks bror. Børge er sønn av Kelly og Robert Sørlies Mikkel. Gjøas mor Shelby er etter Gamla og K2. Slik at Gjøa er av aller beste langdistanse avstamning. Gjøa selv er en trivelig og dyktig liten tispe. Hun er ung og er så langt ikke benyttet i konkurranser. I vinter har hun gått to 20 mils løp til mål. Gjøa er kosete, snill, rolig og lydig. Hun har lange dekkhår, men ikke så kraftig underull. Har en stor apetitt og gode poter. Gjøa venter valpekull ca 1. april 2023. Far til valpene er Spot. Her forventes konkurransehunder.

Djupa

Født 2020

Djupa er datter av Pia og Benjamin. Pia er datter av Gamle-Pia, Gamle-Millies søster.  Benjamin er sønn av gamle-Millie og Dodge. Djupa er en smekker tispe med hodet på rett plass. Hun er av aller beste avl. Dette er en tispe som er stø i hodet, men har har også mye tæl. Hun er middels godt pelset og er en liten-middels stor tispe. Djupa parres med blide og energiske Moses i slutten av februar og valper ventes født i slutten av april. Valpene vil være leveringsklare i ved St. Hans-tider, dvs i slutten av juni.

Gunda

Født 2021

Gunda er datter av Kos-kos og Moses. Hun er av den ærlige typen, som virkelig legger seg i selen og gjør sitt aller beste. Gunda leverer utrolig godt til å være så ung. Valpekull ventes sommeren 2024.

Ut

Født 2021

Ut er datter av Hope og Mons. Hope sin far er Dodge fra Mitch Seavey i Alaska. Denne hunden har finishet Iditarod og flere Finnmarksløp. Mons er sønn av Minto og Berta og bak disse ligger utrolig gode langdistamsehunder som Zorro, Sabena, Øre og Frøya. Ut er en «polar» tispe med mye iver og energi. Hun har tjukk pels og svært god appetitt. Ut er gløgg og energisk og alltid like glad for tur. Dette er en robust tispe med mye guts. Ut er parret med Robert Sørlies dyktige lederhund gjennom mange år;  Smith. Valper ventes født ca 1. april. Dette er konkurranseavlede valper.

Due

Født 2021

Due er datter av Blondie og Ulrik. Blondie er datter av Hope og Heinz, mens Ulrik er etter Jazz og Dodge. Due er en klassisk bygget tispe med svært gode proporsjoner. Hun er kjærlig, rolig og en tispe som du alltid kan stole på. Due skal ikke parres før våren 2024.

Lykke

Født 2021

Lykke er datter av Dolly og Inger-Maries hovedlederhund Lasse, som er sønn av Herlig og Dogde fra Mitch Seavey i Alaska. Lykke er en godt pelset, middels stor tispe. Hun er ven og vakker, sjarmerende, kosete og alltid blid og glad. Lykke er parret med Moses, som er kennelens energibunt og blideste hund. Dette blir garantert trivelige valper, som vil egne seg til tur- og friluftsglade folk av det litt sprekere slaget. Lykke venter valper ca 1. mars og disse valpene vil være henteklare i slutten av april måned.

Lurer du på noe?

Ta kontakt om du lurer på noe om Alaska Husky. Jeg hjelper deg gjerne!