Avlstisper av beste avstamning

Våre tisper som blir parret er ikke «bare avlstisper». De lever et et helt normalt liv med omtrent like mye trening og får være med på turer i skog og fjell akkurat som de andre hundene. Tispene har maks 4 valpekull i sin levetid og aldri mer enn enn ett kull per år. De må nå en viss alder før de blir parret og tisper som er eldre enn 7 år blir aldri brukt i avl.

Tisper som bærer valper nyter godt av ekstra komfort i siste del av drektigheten og når valpene er små. Da bor tispene i vår luksuriøse «fødeavdeling», som ligger i fjøset der kyrne ble melket i gamledager. Nå nyter valpemammaer og små, myke valper fred og ro «på føden». De har «oppredde senger» med rene laken som seg hør og bør for nybakte mødre. Her er det svalt om sommeren og lunt og varmt om vinteren og veldig renslig. Det siste kommer særlig valpene tilgode.

Som gjest hos oss vil du alltid møte hunder som er glade, fornøyde, veltrente og rolige. Hundenes ve og vel er det viktigste for Inger-Marie og alle som jobber på gården. Hundene er en del av ”familien”. Gjennom vårt arbeid ønsker vi å dele vår respekt, ydmykhet og kjærlighet til de fantastiske firbeinte med alle som kommer hit til oss.

Våre avlstisper

Kos-kos

Født 2017

Kos-kos er datter av Herlig og Dodge. Herlig er en blid og trivelig og fremfor alt dyktig trekkhund med meritterte foreldre som begge har gått Iditarod og Finnmarksløp til mål flere ganger. Dodge er født og oppvokst hos Mitch Seavey i Alaska. Mitch Seavey har vunnet Iditarod 5 ganger og er en meget dyktig hundekjører. Dodge har gått Iditarod til mål. Slik at Kos-kos er av aller beste avl. Hun er helsøster til Inger-Maries hovedleder Lasse. Kos-kos er en stor, langbent tispe med middels god pels. Hun er litt forsiktig av seg men veldig rolig og kosete. Derav navnet Kos-kos.

Skaupa

Født 2020

Skaupa er datter av Jazz og Lupus. Jazz er datter av Cindy og Moll. Lupus er sønn av Is (Øre-datter) og Dodge. Med sin gråmelerte pels ser Skaupa ut som en liten ulvetispe. Hun er ivrig og glad, kosete og blid. En liten – middels stor, lettbygget tispe med litt dårlig matlyst.

Fra høsten 2022/våren 2023:

Gjøa

Født 2020

Gjøa er ei lita snerten snelle fra Thomas Wærner. Hun er etter Shelby og Børge, som er Barks bror. Børge er sønn av Kelly og Robert Sørlies Mikkel. Gjøas mor Shelby er etter Gamla og K2. Slik at Gjøa er av aller beste langdistanse avstamning. Gjøa selv er en trivelig og dyktig liten tispe. Hun er ung og er så langt ikke benyttet i avl. I vinter har hun gått to 20 mils løp til mål. Gjøa er kosete, snill, rolig og lydig. Hun har lange dekkhår, men ikke så kraftig underull. Har en stor apetitt og gode poter.

Djupa

Født 2020

Djupa er datter av Pia og Benjamin. Pia er datter av Gamle-Pia, Gamle-Millies søster.  Benjamin er sønn av gamle-Millie og Dodge. Djupa er en smekker, langbent tispe med hodet på rett plass. Hun er av aller beste avl. Dette er en tispe som er stø i hodet, men har også mye tæl. Hun er middels godt pelset og er en liten-middels stor tispe.

Mia

Født 2018

Mia er datter av Lovely og Heinz fra Mitch Seavey. Lovely er datter av Dogde og Mitch. Mia er født den 1.11.17 og er ei skikkelig kruttønne. Hun er full av guts og alltid i full fart.

Smette

Født 2021

Smette er datter av Kos-kos og Moses. Hun er en feminin liten tispe med en smekker bygning. Smette er tispen som sliter med FOMO og skal alltid være med der det skjer noe. Hun er en glad hund som trekker godt.

Lykke

Født 2021

Lykke er datter av Dolly og Lasse, Inger-Maries viktigste lederhund. Lykke er kennelens blideste og mest kosete hund! Hun har kjempegod pels og er middels stor. Lykke er en superflink trekkhund med stor apetitt og gode poter. Klassisk Alaska Husky-utseende med ører som står rett opp.

Krutt

Født 2021

Krutt er datter av Dolly og Lasse og søsteren til Lykke. Krutt er sort som … ja du gjettet det, krutt. Hun er en tispe som er sterk både mentalt og fysisk. Nydelig bygget med svært gode bevegelser. Krutt er rolig, kjærlig og svært ukomplisert i all håndtering.

Gunda

Født 2021

Gunda er datter av Kos-kos og Moses. Hun er av den ærlige typen, som virkelig legger seg i selen og gjør sitt aller beste. Gunda leverer utrolig godt til å være så ung.

Ut

Født 2021

Ut er datter av Hope og Mons. Hun er en «polar» tispe med mye iver og energi. Hun har tjukk pels og god appetitt. Ut er alltid like glad for tur og er en robust tispe.

Due

Født 2021

Due er datter av Blondie og Ulrik. Blondie er datter av Hope og Heinz, mens Ulrik er etter Jazz og Dodge. Due er en klassisk bygget tispe med svært gode proporsjoner. Hun er kjærlig, rolig og en tispe som du alltid kan stole på.

Lurer du på noe?

Ta kontakt om du lurer på noe om Alaska Husky. Jeg hjelper deg gjerne!