Skip to main content

Inger-Marie Haaland

Inger-Marie Haaland er en av Norges mest kjente langdistanse-hundekjørere. Hun var første kvinne til å vinne det 100 mil lange Finnmarksløpet i 2009 og vant igjen i 2012. Inger-Marie er glad i friluftsliv året rundt. Hun jakter både småvilt og storvilt, elsker fotturer i fjellet og å fiske fjellørret på Hardangervidda.

Hundene står Inger-Marie nærmest og hun satser nå på avl og salg av Alaska Huskyer, samt kurs i hundekjøring og villmarksliv for barn, ungdom og voksne. Om vinteren kan du bli med Inger-Marie og hennes 30 superflinke, veltrente hunder ut i villmarka på halvdags- eller heldagsturer. Du vil få kjøre ditt eget hundespann og vi gir deg ekte hundekjøreropplevelser i villmarka, og avslutter dagen med nydelig hjemmelaget mat og historiefortelling ved bålet.

Inger-Marie er en meget dyktig foredragsholder og hun holder motivasjons- og inspirasjonsforedrag. For jenter og kvinner især, er Inger-Marie et stort forbilde. Deltar du på inspirasjonsarrangement eller -foredrag vil du utvilsomt gå styrket ut og få lyst til å tak i ditt eget liv.

Velkommen skal du være!

Inger-Marie og hundene

Meritter

Inger-Marie Haaland er langdistanse-hundekjører og kjører for Hallingdal Hundekøyrarlag. Hun startet sin karriere som konkurransekjører allerede i 2005 og vant Finnmarksløpet som rookie i 2009. Hun var da var første kvinne til å vinne det 100 mil lange løpet og kjørte inn på fem dager, seks timer og 50 minutter. Dette var raskeste tid etter at løypetraseen ble lagt om Kirkenes.

Oppsummerte plasseringer i Finnmarksløpet og Femundsløpet:
2005: 11. plass Femundsløpet 500 km
2007: 4. plass Femundsløpet 600 km
2008: 4. plass Femundsløpet
2009: 1. plass Finnmarksløpet 1000 km
2010: 2. plass Femundsløpet 600 km
2011: 7. plass Femundsløpet 600 km
2012: 1. plass Finnmarksløpet 1000 km
2013: 3. plass Finnmarksløpet 1000 km
2013: Sammenlagt seier Finnmarksløpet 2012 0g 2013
2016: 6. plass Finnmarksløpet 1000 km
2017: 7. plass Femundsløpet 600 km

Se episodene fra NRK  her: Finnmarksløpet 2012

Se episoder fra Ut i naturen her: Episoden Vidde, vilt og vakkert

Langdistanse hundekjøring gir meg mine sterkeste opplevelser, på godt og vondt. I løpet av sommeren glemmer jeg alt slitet, og et sug og sterk forventning gjør meg yr og ellevill etter å komme i gang med treninga når september kommer. Et kjøligere drag i lufta og vips så er fokuset på plass igjen. 

 

 

Om kennelen på Farmen Fløtterud

Hunder skal alltid ha det godt, både i hverdagen, i møte med våre gjester, våre valpekjøpere og alle som deltar på våre hundeaktiviteter. Som gjest hos oss vil du alltid møte hunder som er glade, fornøyde, veltrente og rolige.

Vår Alaska Husky Kennel ligger vakkert plassert i gårdstunet, med utsikt ned til elven. Vi vet ikke om hundene legger merke til det, men det er iallefall godt for oss som bruker mye tid i kennelen sammen med hundene. Alle hundene løper fritt i store løpegårder og alle har hvert sitt lune, isolerte hundehus. Hundegårdene er svært solid bygget, med høye gjerder og sikring i bakken, som gjør at hundene ikke kan grave seg ut. Det er viktig når man også driver med husdyr, som beiter vegg-i-vegg med huskyene.

Tisper som har valper nyter godt av ekstra komfort i siste del av drektigheten og når valpene er små. Da bor tispene i vår luksuriøse «fødeavdeling», som ligger i fjøset der kyrne ble melket i gamledager. Nå nyter valpemammaer og små, myke valper fred og ro «på føden». Her er det svalt om sommeren og lunt og varmt om vinteren.

Hundene har i tillegg en stor løpegård med bekk, hvor de får løpe fritt og bade hver dag.

Les mer

Lurer du på noe?

Ta kontakt om du lurer på noe om Alaska Husky. Jeg hjelper deg gjerne!