Skip to main content

Allsidige, trygge, sosiale og flinke familiehunder for variert friluftsbruk

Jeg har parret noen av de aller flotteste tispene jeg har her på kennelen her. Hannhundene jeg benytter er alle sammen blant de beste i verden og samtlige har selvsagt bevist at de er super-flinke ved å gå til mål år etter år til topp plasseringer i verdens lengste hundeløp, dvs. i Finnmarksløpet, i Femundløpet og i Iditarod i Alaska.

For deg spiller det antageligvis ingen rolle at valpens forfedre har prestert på toppnivå i store konkurranser. Dette er imidlertid din garanti for at du får en valp som har sterk psyke og god fysikk. Hunder som tåler å gjennomføre lange hundeløp har bevist sin dugelighet og har en ekstrem herdighet. De er mentalt og fysisk sterke og sunne hunder og det kommer deg til gode gjennom gode gener hos din valp.

Alaska Husky Kennel driver avl utifra 2 ulike avlsmålsettinger:

1) Noen valper avles for å bli konkurransehunder. Disse selger jeg kun til hundekjørere eller jeg beholder dem selv til min konkurransekjøring.

2) Andre valper avles utifra en målsetting om å bli allsidige, trygge, sosiale og flinke familiehunder for variert friluftsliv. Det er denne typen hunder jeg avler flest av og som du antageligvis er interessert i. Dette er valper som vil bli supre turkompiser, kløvhunder, trekkhunder og kjærlige familiehunder ved rett håndtering.

Årets valpekull

Vil du sikre deg en valp fra en topp parring ment for «familiebruk», så ta kontakt nå! Det er mange som vil anskaffe valp om dagen, dersom du har planer om valp utover sommeren/høsten, nøl ikke med å ta kontakt på e-post eller tlf: 941 74 838, så sender vi deg en komplett oversikt med bilder og tekst på parringer som er gjort. Du får en god beskrivelse av de forskjellige valpekullene og hvordan vi forventer at valpene vil bli. Vi sender deg kun oversikt over «familie» Alaska Husky-parringer.

Dersom du er på jakt etter en ekspedisjonshund eller en konkurransehund, så har vi også gjort slike parringer. Hos oss er du garantert profesjonell behandling og vi øser gjerne av vår kunnskap og hjelper deg å finne frem til den valpen som passer aller best for deg utifra hvordan du tenker bruke hunden og utifra hvem du er og hvordan du/dere lever i hverdagen.

Inger-Marie hjelper deg å velge rett valp gjennom grundig analyse av ditt og familiens behov. Du får veiledning og verdifulle råd både i valg av valp og gjennom «åpen linje» i etterkant når du har hentet hjem din valp.

Unghunder

Unghunder på 7-8 måneder selges nå. Videre har jeg noen kjempefine unge hunder, som alle er meget godt grunntrent og supergodt preget og selvsagt innkjørt som trekkhunder. Herlige, veldig glade hunder som alle elsker friluftsliv generelt og som trekker både pulk og slede. Kun hannhunder for salg nå. Prisen er kr 15.000,-. Hundene er selvsagt helsesjekket og vaksinert og de har fått god oppfølgning med markkur.

Jeg hjelper dere med å finne den rette hunden gjennom en god dialog, hvor dere beskriver mest mulig detaljert hva slags hund dere er på jakt etter, hvordan dere lever i hverdagen, hva dere liker å drive med i fritiden og hvor aktive dere er. Er dere en familie med små barn, eller er dere bare voksne i familien. Skal hunden være turkompis, treningskompis eller «bare» en allsidig familiehund? Slik kan jeg bruke min kunnskap og hjelpe dere å finne den helt rette hunden. Dere skal tross alt leve med det nye familiemedlemmet i 14-15 år fremover dersom det er en valp dere kjøper hos meg.

Kosete valper

Kostnad

Pris for valp som er ca 8 uker gammel er kr 9.900,-. Vi vet hva vi driver med og det er dette du betaler litt ekstra for. En valp fra vår kennel er alltid helsesjekken av dyktige veterinærer før du henter valpen. Valpen er også vaksinert med 1. gangs valpevaksine og den har sertifikat på helsekontroll og vaksine. I tillegg har valpen fått markkur/parasittbehandling jevnlig og systematisk fra den var bitteliten. Dette betaler du litt ekstra for. Totalpris er kr 11.150,-.

Prisen for unghund og/eller voksen hund varierer med erfaringsnivå, men du kan regne med ca. 15.000 kroner. Det er mange som vil anskaffe valp om dagen, slik at dersom du har planer om valp utover våren/forsommeren, så ikke nøl med å sende en mail så sender vi deg en komplett oversikt med bilder og tekst på parringer som er gjort. Du får en god beskrivelse av de forskjellige valpekullene og hvordan vi forventer at valpene vil bli. Vi sender deg kun oversikt over «familie» Alaska Husky-parringer.

Kjøpsvilkår

En sunn og frisk valp

Vi benytter kun de beste individene til avl. En valp fra vår kennel er alltid helsesjekket av dyktige veterinærer før du henter valpen. Valpen er også vaksinert med 1. gangs valpevaksine og den har sertifikat på helsekontroll og vaksine. I tillegg har valpen fått markkur/parasittbehandling jevnlig og systematisk fra den var bitteliten. Valpen er også grunntrent og sosialisert hos oss, og den kommer til deg på plystresignal og følger deg på plystresignal. Så er det bare å fortsette valpedressuren straks dere kommer hjem.

DIN TRYGGHET

Når du kjøper hund fra kennel Alaska-Husky ved Inger-Marie Haaland:

 • Solid avl basert på hunder som har vist mental og fysisk sunnhet, allsidighet og dugelighet gjennom mange år.
 • Rett hund til rett eier. Vi gjør en grundig kartlegging av din livssituasjon, interesser og dagligliv før vi velger ut en egnet valp/hund
 • Vi har flere hunder og som oftest flere valpekull du kan velge blant
 • Veiledning og rådgivning ved Inger-Marie i forbindelse med valg av hund
 • Valpepakke med Vigor and Sage tørrfor og Mush kjøtt/våtfor! Som er topp kvalitet valpefor som valpen er vant til
 • Gratis oppfølgning i etterkant av kjøp med mulighet for å stille spørsmål og få råd
 • Skriftlig registreringsbevis på hunden du kjøper
 • Kjøpekontrakt
 • Faktura og «hvit betaling»
 • Valpekurs, unghundkurs og opplæringskurs i hundekjøring hos oppdretter
 • Sosiale gjensynstreff hvor du får inspirasjon og kanskje treffer du Alaska Husky-eiere som bor i nærheten av deg?

Hvorfor Mush?

 • Naturlig
 • Dypfryst for å beholde næringsstoffer
 • Lite prosessert
 • Råfor som er lett for kroppen å ta opp

Hvorfor Vigor&Sage?

 • Har ingen korn, kun sunne grønnsaker,
 • Urter
 • Ferskt benfritt kjøtt eller laks
 • Rene ingredienser
 • Lav sensitivitet som passer også for følsomme hunder

TESTEMONI

«For 2,5 år siden kjøpte vi Sansa av deg. Hun er helt nydelig og beriker livet vårt hver dag. Vi er så fornøyde med Sansa, og det er ingen andre enn deg vi ønsker å skaffe oss en hund fra! Du har nydelige hunder med veldig godt gemytt. Vi bor i en ganske stor leilighet i Oslo, vi er masse ute, på fjellet i ferier og nesten hver dag i skogen. Hun brukes til snørekjøring på vinteren og i høst kjøpte vi kickbike som også var en suksess. Dette gjør vi bare for gøy og for at hun skal få brukt genene sine.»

-Hundekjøper

Lurer du på noe?

Ta kontakt om du lurer på noe om Alaska Husky. Jeg hjelper deg gjerne!